Kunniakierros ja Yyten haaste 2020

22.4.2020

Kunniakierros mahdollistaa uudet tavat: kuntoile, auta ystävää ja tue samalla seuraa
https://kunniakierros.fi/fi/public

Koronavirusepidemia kurittaa seurojen taloutta, kun kilpailutoiminta ja yhteiset harjoitukset ovat kokoontumisrajoitusten takia pannassa. Rajoitukset estävät myös Kunniakierroksen järjestämisen perinteiseen tapaan, mutta nyt Kunniakierroksen voi järjestää haastetapahtumana, johon jokainen voi osallistua kotipiirissään.

Miten toimii vaihtoehtoinen Kunniakierros?

1. Seura ideoi haastetapahtuman ja hankkii kerääjät, jotka haastavat mukaan osallistujia, yksityisiä henkilöitä, yrityksiä ja yhdistyksiä. Esimerkiksi niin, että haasteena on 4-5 kävely -tai juoksulenkkiä viikossa tai kahdessa viikossa. Haasteen suorittanut lahjoittaa 20-25 euroa (5 euroa per lenkki) seuralle ja haastaa halutessaan mukaan jonkun tutun tai tuttavia. Haaste voi myös olla vaikka kauppareissu, pihapiirin kevätsiivous tai koiran ulkoilutusta apua tarvitsevalla.

2. Seura luo haasteesta Kunniakierros-tapahtuman tietoineen ja kuvineen Kunniakierros.fi-sivustolle. Seuran kerääjät lähettävät Kunniakierros-applikaation kautta sähköpostilla kutsun tukijoilleen tai haastavat perinteisesti soittamalla, viesteillä tai somessa. Osallistujat saavat tukimaksusta aikanaan laskun sähköpostiinsa.

3. Seurat voivat mainostaa omia haasteitaan, esim. urheilijatervehdyksinä, somekanavissa ja tiedottamalla niistä nettisivuilla.

Kunniakierros on Suomen Urheiluliiton ja sen jäsenseurojen yhteinen varainkeruukampanja, jonka urheiluseurat organisoivat paikallisesti. Kunniakierrosperinne on jatkunut jo yli 30 vuotta ja seurat ovat keränneet varoja toimintaansa yli 33 miljoonaa euroa. Kampanjan tuotto käytetään yleisurheilutyöhön seuroissa, piireissä ja SUL:ssa.

Minimitukisumma on 15 euroa ja käteismaksuja ei saa kerätä. Luvatuista tukisummista lähetetään laskut sähköpostitse tai paperipostina kunniakierrostapahtuman jälkeen.


YYTEN KUNNIAKIERROS 2020
Helppo ja mukava tapa tukea yleisurheiluseuran nuorisotyötä. Hiihtokausi päättyi Yytellä (1330,2 km), joten on aika aloittaa muu liikunta.

Kunniakierrokseen hän osallistuu Äitien päivästä alkaen viidellä perättäisellä omalla juoksulenkillään.
Tukea saa hyvää nuorisotyötä sekä Yyten kunnon nousua / painon laskua esim 1€/juoksemiensa 
kilometrien yhteismäärä ja osoittaa sen haluamalleen Kunniakierroksessa mukana olevalle seuralle.

Tähän mennessä pohjois-suomalaisista seuroista mukana ovat Lapin Lukko Pudasjärven Urheilijat ja Lapin Veikot. 
Toki Äitien päivään mennessä varmasti muitakin seuroja listalle ilmoittautuu tuettavaksi.  Kunniakierrosseurat löytyvät täältä: LINKKI

Yyte on luvannut tukea myös kahta ystäväänsä suorittamalla heidän viiden lenkin yhteiskilometreistä 1€/km (kummankin erikseen) nimeämälleen Kunniakierros -seuralle.

Lisätietoja myös Kunniakierros piiripäälliköt:

Kainuu             Seppo Viirret, 040 7013 349, seppo.viirret(at)kajaani.net
Lappi                Matti Huotari, 040 0194 536, mh.huotari(at)gmail.com
Länsi-Pohja     Elli-Tarja Hallikainen, 040 0395 894, ellitarja52(at)gmail.com
Pohjois-P         Kalevi Tervo, 044 0284 074, tervo.kalevi(at)gmail.com