Haku urheiluoppilaitoksiin 2020 on auki!

26.2.2020

Urheiluoppilaitoshaku yhteishaussa 18.2. – 10.3.2020 klo 15 (Linkki)

Urheilulukioihin haetaan vain yhteishaun kautta, ammatillisiin urheiluoppilaitoksiin voidaan hakea sekä yhteishaun, että jatkuvan haun kautta. 
Toisen asteen yhteishaussa virallisiin urheiluoppilaitoksiin haettaessa urheilija täyttää sähköisen oppilaitoshaun (opintopolku.fi).
Lisäksi urheilijan tulee lähettää Urheiluoppilaitosten hakulomake 2020 tai urheiluoppilaitoksen oma hakulomake yhteishaun päättymiseen mennessä oppilaitokseen (yhteystiedot oppilaitoksen kotisivuilla).

HUOM! Varmista aina hakuohjeet, aikataulu, mahdollinen oppilaitoksen oma hakulomake ja vaadittavat liitteet oppilaitoksen verkkosivuilta tai ota tarvittaessa yhteys oppilaitoksen urheilukoordinaattoriin.

Lisätietoa toisen asteen urheiluoppilaitoshausta

Ammatillisten urheiluoppilaitosten haku 
Hakijan tulee tarkistaa oppilaitoksen sivuilta, että hänen tavoittelemansa ammatillinen perustutkinto sisältyy oppilaitoksen urheilijakoulutukseen. Urheiluansioilla ei saa lisäpisteitä hakutilanteessa, joten urheilijan kannattaa hakea sellaiseen perustutkintoon, jonne edellytykset sisäänpääsyyn ovat olemassa. Yhteishaku on ensisijainen urheilijan hakukanava ammatillisiin urheiluoppilaitoksiin.

HUOM! Ammatillisiin urheiluoppilaitoksiin voi hakea myös jatkuvan haun menettelyllä, joka toimii koko lukuvuoden ajan. Toimintatavat ja hakuajat ovat oppilaitoskohtaisia, joten niihin kannattaa tutustua oppilaitosten tiedotuskanavilla.

Kevään 2020 hakuun liittyvät aikataulut

  • Hakuaika toisen asteen koulutukseen alkaa 18.2. ja hakemuksen on oltava perillä 10.3.2020 klo 15:00 mennessä (myös postitse lähetettävät).
  • Hakulomake urheiluoppilaitokseen toimitetaan oppilaitokseen viimeistään yhteishaun päättymiseen 10.3.2020 mennessä (myös postitse lähetettävät).
  • Urheilijoiden tiedot oppilaitoksilta lajiliittojen pisteyttäjille 03/2020 mennessä (tarkentuu).
  • Lajiliittojen pisteytykset oppilaitoksille 04/2020 mennessä (tarkentuu).
  • Oppilaitokset voivat pyytää tarvittaessa lajiliitolta tarkistuksia pisteytykseen 15.5.2020 mennessä.
  • Korkeakoulujen yhteishaku
    Korkeakoulujen yhteishaussa voi hakea sekä ammattikorkeakouluihin että yliopistoihin. Yhteishaku järjestetään kaksi kertaa vuodessa, keväällä ja syksyllä.
    Lisätietoa Opintopolku-sivuilta.